Schuylkill Center for Environmental Education Philadelphia  PA
       
     
01_MeadowGateway_rendering_v6small.jpg
       
     
WoodlandPier_07-18-2013 flattened.jpg
       
     
05_bike n hike gatewayv4_flatten.jpg
       
     
WetlandEntranceVignette_V2.jpg
       
     
Outlook_vignette_DSC_4696.jpg
       
     
03_SCEE-Core Plan_final.jpg
       
     
06_SCEE_PUBLIC IMAGE AND ACCESS SECTION.jpg
       
     
Schuylkill Center for Environmental Education Philadelphia  PA
       
     
Schuylkill Center for Environmental Education Philadelphia PA

SALT DESIGN STUDIO led the development of a Master Plan for the Schuylkill Center for Environmental Education. Their 368-acre site  is home to a  rich collection of natural resources and aesthetic experiences, amplified by a variety of historic structures. The focus of the planning process was distilling the image and brand the Schuylkill Center wants to present to the public, and translating that vision into a coherent and memorable landscape. During Phase I, several major themes for the institution emerged: environmental art in the woods, preservation of forest tranquility in tandem with restoration, and serving as a model for a sustainable building-landscape interface. Key opportunities included redesign of the Visitor Center entry drive and landscape, restoration along property edges, design of public access points for hikers and cyclists, and creation of nature playscape. 

Collaborators: Meliora Design and Re:Vision Architecture

01_MeadowGateway_rendering_v6small.jpg
       
     
WoodlandPier_07-18-2013 flattened.jpg
       
     
05_bike n hike gatewayv4_flatten.jpg
       
     
WetlandEntranceVignette_V2.jpg
       
     
Outlook_vignette_DSC_4696.jpg
       
     
03_SCEE-Core Plan_final.jpg
       
     
06_SCEE_PUBLIC IMAGE AND ACCESS SECTION.jpg